Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης με αναφορά του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο ζητά τη συμπληρωματική χρηματοδότηση, με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης, του έργου «Παλαιό Ελαιοτριβείο – Σαπωνοποιείο Ελευθεριάδη» στην Πέτρα του Νομού Λέσβου.  
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
 Κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Σε συνέχεια της από 8 Απριλίου 2008 επιστολής μου, επανέρχομαι για το θέμα της Ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης του έργου «Παλαιό Ελαιοτριβείο – Σαπωνοποιείο Ελευθεριάδη» στην Πέτρα του Νομού Λέσβου.
Το αξιόλογο αυτό κτίριο βρίσκεται στον κηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό της Πέτρας, που είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός και είναι πολλαπλώς χρήσιμη η ύπαρξη ενός σύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου που θα αναδεικνύει τη πολιτιστική ιστορία του Δήμου, αλλά και θα καλύπτει τις σύγχρονες πολιτιστικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
Το ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα του 19ου αιώνα αγοράσθηκε με τη συνδρομή του Υπουργείου σας το 2001, και μετά από την εκπόνηση σχετικών μελετών, αποκαταστάθηκε.
Σήμερα, υπολείπονται οι εργασίες της κάλυψης του μεσοπατώματος και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός προκειμένου το κτίριο να καταστεί λειτουργικό.
Σύμφωνα με τη μελέτη της Δημοτικής Αρχής, το ποσό που υπολείπεται για την ολοκλήρωση του έργου ανέρχεται στις 230.000 €.
Δεδομένου τη σημασίας του έργου για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής παρακαλώ όπως προχωρήσετε στη χρηματοδότησή του.